top of page

חנוכה

היי,

נתקלתי עכשיו בסטטיסטיקה שאומרת ש-73% מהיהודים בארץ מדליקים נרות חנוכה,

אני ממש לא בענייני דת והאמת שבמשך כל תקופת הרווקות שלנו גם אני וגם רועי לא הדלקנו נרות חנוכה אך מרגע שנולדו לנו ילדים החלטנו שאנחנו כן רוצים להדליק נרות.

למעשה טקס כזה מאד תורם לזוגיות ולמשפחתיות.

מהמחקר של דר' גוטמן עלה שאחד העקרונות לנישואים מאושרים הוא יצירת משמעות משותפת, יצירת טקסים, מסורות, תפקידים וסמלים שמעניקים משמעות לזוגיות ולמשפחתיות שלנו.

כל כך הרבה זוגות שאני פוגשת בקליניקה שלי מספרים על סינדרום השותפים לדירה, התחושה שהם מנהלים חיים יחד, אך במקביל זו לזה ולא במשותף.

כלומר הם מחלקים ביניהם את המשימות, את התפקידים, כל בוקר כל אחד מהם יוצא לדרכו ובערב הם נפגשים להירדם יחד מול הטלויזיה. והם חיים חיים מקבילים זו לזה. הם לא מרגישים שהם ייחודיים זו בחייו של זה, שיש התכוונות אחד כלפי השניה, שהם מכירים לעומק, שהם מתכננים עתיד משותף, שהם רוצים אותם דברים, שהם תומכים בחלומות, בעשיה אחד של השניה.

הם בעיקר מרגישים שאפשר היה להחליף אותם בכל אחד אחר וכל עוד החשבונות היו ממשיכים להיות משולמים בזמן, החלוקה בין משימות הבית, הילדים היו ממשיכים להתנהל כרגיל זה לא היה משנה לבן/ בת הזוג שזה לא הם שהוא חולק איתם חיים.

אחת הדרכים בהן זוגות מאושרים יוצרים משמעות משותפת היא ביצירת מסורות וטקסים ייחודיים ומשמעותיים רק להם, אז כמו שאמרתי הדלקת הנרות היא רק תירוץ, זה יכול להיות כל דבר, כמו לטייל בטבע בשבתות, לבשל ביחד בשישי, לשתות קפה בכל בוקר או לראות יחד בכל פעם שיוצא סרט חדש של סטאר וורס.


יצירת משמעות משותפת היא הגג בבית השלם זה מה שהופך אותנו משני אנשים אינדבידואלים לזוג עם תרבות וטקסים משלו.

bottom of page